Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine ClairGO.com Horizont Clair d.o.o., Zbilje 4h, 1215 Medvode.

Spletna trgovina ClairGO.com se zavezuje k varovanju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine ClairGO.com ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-1 in GDPR).

Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

Kadar opravite nakup v spletni trgovini:

Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne trgovine ClairGO.com, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih (Podatki registriranih uporabnikov).

Podatki registriranih uporabnikov:

Z registracijo na spletni strani ClairGO.com z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

 • podatki, ki nam jih sami posredujete ob registraciji ali kasneje ob dopolnjevanju profila;
 • če se registrirate z uporabo svojega Facebook ali Google+ računa, podatki, ki nam jih posreduje Facebook oziroma Google (zgolj e-naslov in uporabniško ime), in podatki, ki nam jih sami posredujete;
 • podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik;

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

 • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo – lahko shranite tudi več naslovov in ob oddaji naročila samo izberete, na katerega želite prejeti naročeni izdelek – kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
 • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
 • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);
 • da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni lekarni za vse kupce.

Klub ClairGO.com (prijava na elektronsko posredovane novice):

Na prejemanje e-obvestil Kluba ClairGO.com se lahko naroči kdorkoli, tako da:

 • v prijavni obrazec na spletni strani vnese svoj e-naslov;
 • ob registraciji uporabniškega profila označi kljukico v polju "Prijavite se za novice".

Naročnikom na e-novice bo Klub ClairGO.com na elektronski naslov pošiljal novice, obvestila o novih produktih, morebitnih posebnostih v zvezi s poslovanjem in aktualnih akcijah ter posebnih ponudbah.

Osebne podatke lahko Horizont Clair obdeluje za namen pošiljanja e-novic do preklica s strani uporabnika.

Od prejemanja e-novic se lahko prejemnik kadarkoli odjavi na način, opisan v posamezni e-novici oziroma tako, da pošlje e-sporočilo na info@clairgo.com ali pisno odjavo na naslov: Horizont Clair d.o.o., Zbilje 4h, 1215 Medvode, registrirani uporabniki pa tudi v svojem uporabniškem profilu.

Ob obisku spletne strani

Na spletni strani ClairGO.com uporabljamo spletne piškotke. Nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, vam na računalnik naložimo takoj, ko na stran vstopite. Nekatere druge piškotke, vam naložimo le, če se s tem izrecno strinjate tako, da kliknete na potrditveno okence.

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Horizont Clair brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

 • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima Horizont Clair (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
 • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, tiskarju, pošti, ), - ti podatke obdelujejo izključno v imenu Horizont Clair in za namene izvedbe storitve za Horizont Clair.

Veljavnost teh informacij

Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletne trgovine ClairGO.com in ne veljajo za strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko povezav, ki jih je moč najti na ClairGO.com. Strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko teh povezav, imajo svoja določila o obdelavi osebnih podatkov, ki so lahko drugačna. Priporočamo vam, da se pred uporabo posamezne spletne strani/aplikacije seznanite z informacijami o obdelavi osebnih podatkov na teh straneh/aplikacijah.

Izdelek je dodan na seznam želja
Izdelek dodan na seznam za primerjavo.

Stran za boljšo funkcionalnost uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Če boste nadaljevali brez sprememb nastavitev vašega spletnega brskalnika, sklepamo, da se strinjate z njihovo uporabo.
Več informacij...